• De wereld van Mionetto.

  Mehr Information

  Geschiedenis

  MIONETTO kan terugkijken op een succesverhaal dat nu al 125 jaar duurt.

  Te midden van de zonnige en groene dalen heeft de familie Mionetto in 1887 in Valdobbiadene – het hart van het prosecco aanbouwgebied – de gelijknamige wijnkelder gevestigd. 126 jaren geleden begon de jonge Francesco Mionetto met een kleine wijnkelder, waar de winkel vandaag nog te vinden is. Nog steeds hoort de Mionetto familie bij de welbekende families van deze streek. Het succes van het oenologische avontuur lag vooral in het samengaan van traditie en het moderne. Francesco Mionetto heeft lange tijd de vooraanstaande rol in het bedrijf gespeeld, ook omdat zijn eigen zoon al vroeg overleed. Uiteindelijk nam zijn kleinzoon Sergio Mionetto de leiding over, om net als zijn grootvader, het bedrijf helemaal onder het primaat van kwaliteit te leiden.

  Toen Francesco Mionetto in 1887 uit liefde voor de wijnbouw in deze schilderachtige streek zijn wijnkelder vestigde, vermoedde hij niet, dat zijn naam 100 jaar later onder iedere wijnkenner in Europa, Noord-Amerika en Australië zo bekend zou zijn. Het kleine bedrijf ontwikkelde zich al snel tot een moderne onderneming die de traditie van Valdobbiade in de hele wereld exporteerde. Enerzijds met verplichting aan de traditie van Venetië en anderzijds open voor de tijdgeest, ontwikkelt zich de onderneming wereldwijd tot een succesrijke producent van prosecco, wijn en spiritualiën. Ook aan de andere kant van de oceaan heeft Mionetto al een bekende reputatie en hebben zijn producten al verschillende internationale prijzen gewonnen. Het geheim van het succes ligt in de combinatie van eeuwenoude ervaring gecombineerd met een eigentijdse techniek, producten met de beste kwaliteit en een strenge kwaliteitscontrole tijdens het totale productieproces.

  Inmiddels is het kleine familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming. Desalniettemin heeft het bedrijf nooit de traditie en de culturele bijzonderheden van de Veneto uit het oog verloren.

 • De traditie van de innovatie.

  Mehr Information

  Philosofie

  MIONETTO staat voor de hoogste kwaliteit en meer dan 100 jaar ervaring.

  Het succes begint met de uitstekende druiven die Mionetto in samenwerking met de beste en meest ervaren wijnboeren van de regio verbouwt, verzorgt, geoogst en door de gerenommeerde wijnmaker veredeld wordt. Daarna komt de compromisloze toewijding voor de hoogste kwaliteit en de perfecte combinatie van 126 jaar ervaring en techniek, Venetiaanse proseccotraditie en creatieve, nieuwe impulsen.

  Zo was Mionetto de eerste onderneming in Italië, die begin 60-er jaren de typische Spago invoerde, wat ongewenst ontkurken van de fles voorkomt. Nog dagelijks worden hier ongeveer 15.000 flessen van zo´n koordje voorzien.

 • Italiaanse klasse.

  Mehr Information

  Mio Mondo

  De prikkelende 4 van Mionetto zijn buitengewoon

  Als één van de grootste aanbieders van eersteklas frizzante en spumante uit het proseccogebied verrast Mionetto veeleisende kenners wereldwijd. Dat dit met succes gepaard gaat, onderstrepen de talrijke bekroningen en medailles voor een assortiment dat door zijn klasse viervoudig overtuigt.
  De jonge en moderne il serie biedt nieuwe creaties, zoals de beroemde il Spr!z en il Ugo! of de nieuwe il V!ola.

  De Legaturawijnen laten de harten van frizzanteliefhebbers harder kloppen en de nobele spumantes uit de Prestige en MO serie zorgen voor heel bijzondere, Italiaanse momenten.
  Salute!

 • Waar de prosecco haar oorsprong vindt.

  Mehr Information

  Regio

  Waar de prosecco haar oorsprong vindt.

  Langs “Casa Mionetto” loopt de oudste wijnstraat van Italië over een 47 kilometerslang heuvelgebied van Conegliano tot aan Valdobbiadene. Hier in het proseccogebied vindt de echte prosecco haar oorsprong, die u herkent een het predikaat DOC en DOCG Precies hier kunnen de Gleradruiven in alle rust rijpen:

  De Adriatische Zee in het zuiden, de Alpen in het noorden, veel zon en de juiste hoeveelheid regen zorgen voor een mild klimaat. Zo groeien deze kostbare druiven aan de vruchtbare zuidkant van de heuvels en voelen ze zich mogelijk in een waar paradijs. In ieder geval smaakt het zo nadat Mionetto het tot MO & co veredeld heeft.

 • Gegarandeerde kwaliteit uit het proseccogebied

  Mehr Information

  Kwaliteit

  DOC en DOCG – kwaliteitskeurmerken van het proseccogebied.

  Sinds 2010 staat de benaming prosecco niet meer voor de druifsoort, maar voor de gecontroleerde produktiezone. Het aanbouwgebied voor prosecco bestaat uit de regios Veneto en Friuli Venezia en haar 9 provincies Treviso, Belluno, Venetië, Vicenza, Padova, Pordenone, Udine, Gorizia en Triëste. Hier wordt de “echte” prosecco aangebouwd en de status DOC en DOCG toegekend.

  DOCG („Denominazione di Origine Controllata e Garantita”):
  Gecontroleerde en gegarandeerde herkomst uit het aanbouwgebied Coneliano-Valdobbiadene

  DOC („Denominazione di Origine Controllata”):
  Gecontroleerde herkomst uit het toegewezen proseccogebied

 • De druifsoort die weer Glera genoemd moet worden.

  Mehr Information

  Glera druiven

  Van een druifsoort, die niet meer Prosecco, maar Glera heet.

  Tot voor een paar jaar stond de naam prosecco voor een eeuwenoude wijnstok, die in noordoosten van Italië groeit. Sinds 2010 staat prosecco voor het wettelijk vastgelegde aanbouwgebied en is het een kwaliteitskeurmerk. Om deze kwaliteit te beschermen heet de druifsoort weer zoals in oude tijden: Glera.

  De Glera is een witte druifsoort. Zijn druiven zijn krachtig en geducht. Rijpe bessen tonen een statige grootte en een goudgele kleur.

 • HET KLEINE, FIJNE VERSCHIL.

  Mehr Information

  Prosecco

  Hier leest u alles over de bijzonderheden van de mousse.

  Iedere prosecco is anders. De wijn kan als vino frizzante of als spumante worden gemaakt. Het verschil zit hem in de bubbelsensatie en productiemethode:

  De frizzante bruist minder en heeft een druk tussen 1 en 2,5 bar. Deze herkent men bijvoorbeeld aan de kroonkurk of de typische spago-sluiting ( kurk met het bekende touwtje ) . Door zijn fijnere mousse is de frizzante bijzonder geschikt als begeleider bij het eten.

  Ook de spumante wordt gemaakt van de allerbeste druiven, maar heeft een langer blijvende en verfijndere bubbel met een druk van minstens 3 bar. Schenk de spumante tijdens een bijzonder moment of als aperitief.

 • IEDERE DRUIF EEN GENOT.

  Mehr Information

  Productie

  De liefde voor het product leidt tot unieke kwaliteit.

  De liefde voor het product leidt tot ongeëvenaarde kwaliteit.
  Voor onze frizzantes en spumantes gebruikt Mionetto uitsluitend de beste ingrediënten en geselecteerde druiven. Het gehele productieproces vindt plaats onder strenge controle. De zorgvuldig uitgekozen druiven worden verwerkt volgens de Methode Charmat. Het resultaat? Overtuig uzelf!

 • Al ruim
  125 jaar Italiaanse
  momenten

  Mehr Information

  Commercials

  Ontdek de inspiratie van de meer dan 125 jaar oude geschiedenis.

  Mionetto is prikkelend genot voor alle zintuigen: ontdek de inspiratie van de meer dan 125 jaar oude geschiedenis.

WELKOM BIJ MIONETTO
VUL HIER JE GEBOORTEDATUM IN

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

»